FÖRSTA ADVENT!



Vänner!

Som ni alla vet brukar söndagar vara skit i mitt liv! Men så icke idag. Vaknade, drog och badade med Lillis i badhuset och nu är vi hemkomna från lite Panchismys i kyrkan med pepparkakor och glögg så det stod härliga till!  

Dagens paff var då vi skulle önska oss något i kyrkan och samtidigt tända ljus

Hampus, du önskade dig säkert ett wii spel!
Nej.
Ett annat datorspel helt säkert!
Nejnej!
Nehe då var det helt klart en ny legoborg!
Nej asså.
SURE BACON HAMPUS!
Nej, jag lovar, jag önskade att alla på jorden ska få ha det bra.


Äääääääääääh jag med. Typ. Inte alls Herman Linddqvists nya bok, nya kläder, en resa till Frankrike och ett rikligt pengaflöde!
Jag önskade självklart också alla människors goda hälsa ehe.

Jävla präkto!
SJ

BARA I UDDEVALLA





Direkt från sebastians rum denna lördagskväll! Här sitter jag och väntar på att pappas gryta ska bli klar samtidigt som jag av misstag har mosat två russin med min superergnomiska datorrullstols hjul som sedan fastnar i strumborna! Underbart!

Men är det inte mest underbart när yrken går i arv inom familjer? Precis som gynekologmottagningen "mor och dotter" på norra hamngatan. Kan riktigt höra moderns och dotterns snaskiga diskussioner om veckans patienter på söndagsmiddagarna. Men frågan är: Hur fan har Doktor Peter Jensen jokrat sig in hos familjen? Jävla sol-och vårare är vad han är! Fattar ni? En jävla utsugare är vad doktor Peter Jensen är!
KLART SLUT SNIPP SNAPP GONATT!
SJ




BARA I UDDEVALLA



Ärade blogg!
Bilden är hämtat från Ludvig Hanssons bro över bäveån och budskapet är tydligt: Uddevalla är nordens svar på Italiens Venedig.

Ni tror att det är någon politikerfommes desperata försök att få igång någon slags självkänsla för staden?!
Fel.
Här snackar vi framtidsvisioner så det skriker om om de! kajerna brister, bäveån forsar som aldrig förr snart är walkerborgsparken under vatten. Så snipp snapp slut med domedagsprofetiorna om växthuseffekten, ty den blir räddningen för vår stad. Dess öde är också sedan länge förutbestämt då det var självaste linné som förärade vår stad detta smeknamn på 1700-talet. Tur att han aldrig va i riktiga Venedig ehe.
Don't mind be proud.
SJ



rättelse

Glöm måndagens inlägg, det var bara ett infall! Bara jag som tror för gott om världen hela tiden.
Imorgon blir det mys med Kalle.
God natt, typ.
/Tilda

BARA I UDDEVALLA



För att undvika ett totalt nervöst sammanbrott på den här staden har jag bestämt mig för att börja uppskatta Uddevallas alla små egenheter mer. Ouppskattade egenheter som bringar lycka åt stadens invånare helt utan att vi vet det. Men ack misströsta inte! Mina reflexioner ska jag i solidarisk anda dela med mig av i följetången "bara i Uddevalla" här på bloggen.

Vilken annan stad har till exempel en aktivitet som heter "SÄRVUX"? Tänk bara att få sitta och måla teckningar på paint som man sedan kan maila till vännerna en fredagsafton på folkets hus? Sug på den ni.

Och dem säger att Gud slängde ut oss från paradiset? Nej det förstår jag då rakt inte.

jag tror att det stavas g-l-ä-d-j-e

Ja, jag känner mig rätt lycklig faktiskt. Hur stört är inte det?! ;)
Jag ska redan nu passa på att säga förlåt för detta inlägg till de som just nu inte känner en lika stor glädje eller till de som inte unnar mig min glädje! Med detta gjort kör vi:
Vi kan ju säga att jag redan vid vaknandet hade en bra grund och när man sen kommer till skolan och bara behöver vara på Matte C-lektionen i en kvart, så är ju bara känslan YES! Istället för formeln för kol14metoden drog vi till tingsrätten och kollade in lite stora högabrottslingar. Efter ett ganska roande förhör med jag-har-på-mig-skyddsväst-varje-dag-killen drog vi till skolan igen och åt pasta med ketchup. Varje gång man kan bli mätt i den matsalen borde man dra ut och köpa en lott!
Det kanske faktiskt inte är en tokig idé heller, att köpa en lott alltså, eftersom jag, på väg ut från matsalen, såg att min otroligt trista lektion på 2 timmar var inställd idag OCH imorgon!
Är detta ett verk av svininfluensan må tro? Jag vill tacka dig allra ödmjukast i så fall.
Nu blir det U2 med livekänsla bara för att!
/Anna-Matilda

konsten att intressera

Nu ska jag berätta om något jag är bra på, händer inte så ofta men känner mig glad idag så...
Idag har jag ännu en gång stått och berättat om samhällsprogrammet och dess inriktningar och profiler. Denna gången var det öppet hus på Agneberg och jag såg faktiskt ungdomar (fint uttryckt av mig där) som jag hade sagt till skulle komma just denna dag så jag tar åt mig den äran.
I alla fall. Jag tror att säljare hade vart ett perfekt jobb för mig eftersom jag inte bara delade ut en lapp och sa åt folk att läsa själva. Jag gav dem en lapp, förklarade, diskuterade och svarade på de frågor som dök upp efter "genomgången".
Nu kommer det stördaste av allt; jag tycker att det är kul att göra dessa saker! Jag älskar verkligen att prata med människor!
Nu blir det sovning innan eventuell bowling! Blev endast tre timmars sömn inatt så får väl ta igen mig nu, skulle dock inte sovit flera om jag hade fått gå tillbaka i tiden :P
/Anna-Matilda, kom ihåg det namnet ;)

201109

Halli hallå där människor på andra sidan cyberspace!
Här sitter jag klockan halv tolv vid datorns skärn. Känns riktigt bra. Inte för så längesedan kom jag hem från salthällan där jag HB (hannabanan) och Stenegård gjorde kladdkaka och titta på IDOL, och nu är jag alldeles alldeles ensam med bruce springsteen och min cider-apelsinjuice drink jag festa till med. Det är sjukt hur underbar Springans musik är. Sanna mina ord han gör mig lycklig.

förlåt mig mina synder gonatt amen.
SJ

SCENER OCH GLIMTAR UR MITT UNDERBARA LIV

Jag hatar när fördommar verkligen inte stämmer in. Igår i Göteborg påväg till det stora journalistiska mötet väntade jag på tvåan som jag till 99 procent var övertygad gick dit. Men såklart så efter övervägande frågar jag en dam om det verkligen är så.

Hon var ca 165 cm lång, brunt kort hår och klädd som efter en shoppingrunda på "eztrad" eller "joy" på torp. En pråper dam slår aldrig fel tänkte jag.

Men så inte..
När angeredsspårvagnen står inne hojtar hon ändå till mig "kliv på här istället om du ska med". Med en stark tvekning äntrar jag ändå vagnen- hon är ju trots allt en vis gammal dam av klass. Ehe. Dock slutade jag tveka när jag märkte att vagnen svängde åt helt fel håll och inte skulle stanna förän i Hjällbo, ett par km ut. Då jag med en så manlig stämma jag kunde uppbringa kofronterade damen med detta blev svaret "äheh oj då" och bytte vagn snabbt. Följden blev 30 minuters sen ankomst med en panikgenomgång av händelseförloppet innan jag hunnit kliva in genom dörren för att att snabbt vifta bort de andras eventuella misstankar om bonnighet, "lögnerskan tvinga mig följa med".

Kom ihåg beskrivningen, för jag har ett gött stort pris på hennes huvud ska ni veta! Hon brukar hänga på drottningtorget. Och i sista vagnen på sexan mot Angered. Skjut henne gärna.
SJ

DANIYOR DANISHEV

Holla mes amigos!
Yes jag blir bara mer och mer internationell av mig. I förrgår var jag inne på folkdemokratin Nord Koreas hemsida och lärde mig lite om dess underbare ledare och det tillgivna och lyckliga folket där. Och häromdan var jag inne på Uzbekistans fan-sida, och som den provokatör jag faktiskt är hann jag med att skriva "Uzbekistan is fail haha" på loggen innan jag stack därifrån!

Och gensvaret lät sig inte väntas på då jag idag upptäckte att jag fick en vänförfrågan från uzbeken.....
DANIYOR DANISHEV!
Tydligen var han lika intresserad av internationellt utbyte som jag då jag såg att bland hans fem vänner fanns en danska. Förmodligen längtar han bort från torra-borra öknens fråttor och vill till Sverige! Vilka möjligheter!
Han kan bli mitt lilla uzbekiska fadderbarn, eller ja han är två månader yngre (men säkert mentalt efterbliven ändå) och så kan han skicka uzbekiska teckningar till mig så kan jag skicka en hundring i månaden :-D

Jag som aldrig fick min tamagotchi när jag va liten, här kommer revanchen, han ska bli min uzbekiska tamagotchi!

Ikväll ska jag på möte i Göteborg angående starten av "liberala kuriren" där de har frågat efter min journalistiska kompetens. Nej jag skämtar inte, låt mig va jag är bra. ijenkligen.
SJ

explosion !

GAAAAAAH! Ungefär så känns det!
Jag pallar inte med nationellt prov i fem timmar imorgon!
Jag orkar inte skriva och hålla ett tal!
Jag fixar inte grejen med sektarbeten!
Jag hinner inte med min sång!
Jag verkar inte kunna ta hand om min hund pga ovanstående!
Jag har för många frågor och känslor för att göra något av de övriga GAAAH:en!
God natt eller nåt...Nej! Jag hoppas på en lika dålig och sömnlös natt som de 3 föregående.
/A-M

TISTAG

Jag känner ett krypande behov av att lufta mina innersta tankar ännu en gång här. Okej eller? TACK.
Ärligt jag lär aldrig få tillbaka min snodda-sedan-hittade-och-nu-på-polisstationen-cykel. Efter att äntligen fått tag på den sanslöst upptagna Polis-Ghitte och med en hysteriskt pådrivande mor bakom en visade sig att tjuvens lås fanns kvar på min cykel när jag skulle hämta den förut. Polisen hade alltså inte bemödat sig att klippa upp det, och i och med att jag själv saknat bultsax så fick den stå kvar där ytterligare ett par dagar. Någon skulle behöva ett nackskott och jag vet inte vem det är.

Fast mest irriterad e jag nog på att min mor absorberar och tar till sig mina problem värre än svampbob själv! Det är miiiiiiina problem och inte heeeeeeeeeeeeeeeeeennes! Håll tassarna borta från mina problem säger jag....

Att jag är billig som luftar mina familjeproblem på bloggen? Mycket möjligt, men varför tror ni att ullared går runt? Billigt.

Nej nu har jag gått igenom topparna i mina pubertala humörsvsvängningar känner jag.
På tiden att tappa bort något nytt alltså. Ehe
SJ

SÅDÄR

Sebastian heter jag och är 18 år, 189 cm lång och väger 63 kilogram när jag ätit mig riktigt mätt. Nu bryter jag tystnaden här ännu en dag i era liv och jag vet att ni älskar det. Själv älskar jag att läsa hur andra människor failar med plånböcker och annat i livet då jag känner mig perfektare själv hehe. ÄR det inte ädelt av mig? Åhh tack så mycket!

Men det är väl tur att dte finns lite ljusglimtar i ens liv. Till exempel att jag gjorde ett "hur karismatisk är du"-quiz på gt.se. Behövde bara kryssa i alla "ja" på frågorna, så stod det så vackert "du är sannerligen en karismatisk person"
Ska leta upp "hur sexig är du", "Hur samvetsgrann är du" och "hur bra är du på att uttala MAUPASSANT" och kryssa ja på allt så är även min kväll gjord.

Förresten, efter tips så gick jag in på nordkoreas hemsida. Ja lite spännande är det att gå in på en militärdiktaturs hemsida, kanske hackar dem sig och sabboterar min "väst-kolonialmakts"-dator? Eller kanske inte, då det verkar som som landets sista datortekniker har käkat sitt sista riskorn då sidan är under all kritik.



Men jag förstår absolut att USA ser dem som jordens fiende nummer 1. För dem ser ju livsfarliga ut. Eller ja farliga i alla fall. Eller ja EN utav dem har ju faktiskt ETT gevär.

Go'kväll
SJ



SANSAR MIG!



Jag börjar sansa mig. En förlorad plånbok är ingenting mot ett liv i tredje världen eller något annat misärland dem visade i kvällens rapport. Eller ett liv utan vänner. Tur att jag har sådana. Tur att jag har David. Skulle inte kunna tänka mig att för-förfesta i en återvinningscentral ensam. Och trea i Distriksmästerskapen i badminton blev han idag också! 
Han är den bästaste badmintonsmurfen :-D
Det var väl typ det heehe.

NU ska läsas!
SJ

god kväll

Mitt horoskop stämde äckligt bra med hur min dag blev!
Bra att veta.
/Tilda :)

SERIOUS TALK.





"Va skönt det ska bli att komma hem och vila utan speciellt mycket plugg för en gångs skull". Citat Sebastian tidigare idag. Och det var också sista gången jag antydde att mitt liv ens är uthärdligt. Låt mig förklara.

Efter en kilomter i bassängen med Borgland styrde jag kosan mot pingvin för lite proteiner i mitt kommande muskelbygge. Väl där märker jag att min plånbok är borta, förlorad och alldeles aldelles försvunnen från min väska. Inga pengar, inga muskler. Förmodligen tappa ja plånkan på bussen....
Asså jag har bara lust att kräkas och sedan kvävas i mina spyor för det är bara sånt här som händer mig. Ingen annan någonsin i hela världhistorien jag lovar.

Jag är fan dagens JOb. Ja ni vet den lille gubben i GAMLA TESTAMENTET som Gud brände ner huset för och döda hans familj för att pröva hans gudfruktighet. Ja exakt honom. Därför instämmer jag i Jobs klagosång idag:"JAG FÖRBANNAR DEN DAGEN JAG FÖDDES".
Ähh tur att jag är snygg i allfall.
Ähh synd att Gud sover idag.
Ähh ska försöka sansa mig mig.
Ähh bläääääääääääääääääääääääääää.
Amen på det!
SJ

romme fyller!!!

Även fast dax vax råkar innehålla petroleum och andra dylika avfall från oljeraffineaderier luktar det gott. Och det är huvudsak.
Nu: förfest
sedan: harrys

CHILL OUT'
SJ

pspspspsp! DJ-Laesh dave hälsar alla imna goa bloggläsare hehe! :D


startskottet

Ikväll är kvällen då man kan börja rösta fram mig till Uddevallas lucia 2009...Så gööör det bara! Det är en mycket enkel process.
Man går först in på www.uddevallalucia.se ,sen klickar man på mig (och våga inte ens tänka på någon annan) , sen försöker man att inte hånskratta åt den otroligt fula bilden, sen trycker man på rösta och följer den lätta instruktionen som kommer.
Kööör!
/Anna-Matilda

dagens arga lapp

En ny grej som jag troligen inte kommer lyckas med men vi provar. Dagens arga lapp är väl egentligen ingen lapp men den är så klockren på Uddevalla! Mycket nöje:
(från argalappen.se)
/Anna-Matilda

argalappen.se <3

Det är såhär det kommer bli! xD
/Tildaa

FARS DAG

"Godmorning Mr. Dumskalle where is my sunshine"
Yes dessa rara bokstavskombinationer hittade jag i marginalen på en utav mina ca 398346 psykologistenciler framför mig. Jag kladdar alltid. jag älskar att kladda! Fniss.

Idag har jag firat fars dag, ja jag firade pappa. (Gurre det snasket satt där på sin pinne med sin vanliga likgiltiga min och spelade ovetandes om att han borde hylla sin adoptivfar alltså MIG). Jag orkade inte att vimsa runt som en borttappad mammut i affärerna så jag letade i rummet efter något att regifta.Hm.. bondeschackpjäs, tennisrack trasig klocka, hålslagare men ajg kom fram till att jag inte ens kunde ge ifrån mig detta. Men voìla! Så kom jag på att pappa älskar när det är städat. Så jag bokstavligt talat dök i skurhynken  till hälften fylld med grumme grönsöpa och skurade så golven med en sällan skådad flit. Polska städtanter skulle bannemig framstå som semesterfirande husvagnsfolk jämfört med min panikskurning, och då går det undan.
Och när han dessutom såg att blommorna stod upp efter ett par dagars frånvaro trodde han inte att det var på sant.


Nu ska jag fortsätta kampen för betyget!
CIAO
SJ

det berömda psykbrytet!

Ingenting är speciellt kul och så är det bara!
Skulle väl vara att sitta och asgarva till life of Brian med Sebastian då, det är typiskt kul! Life of Brian är typiskt kul och om man inte fattar det så vet jag inte vad. :p
Nej, ingen bra dag. Nu ska jag gå ut och träna så kanske den höjs.
/Tilda

FLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAUUUUUUUBERT!



Flaubert är väl ändå ganska snygg?
Nu: änglar och demoner i glada vänners lag.

En tanke går dock till Lisa som säkert ligger i en stock och fryser någonstans i skogen, men hon e la van hehe.
SJ

mitt i skatanskogen

Ja...en viss mani över kvarteret skatan nu och detta måste ses nu när vi har religion på schemat! I mitten kommer även ett klipp på en kille som lika väl kunde vart jag. Ha med er i tanken att jag bara idag har gått in i en oöppnad dörr och snubblat på mina egna fötter.
Mycket nöje!
/Tildaa

PRINCIPFAST

I morse slog jag fast att busslinje nummer fem är satan. Så nu är den det. Låt mig förklara.
Mina underbara morgnar fördunklas utav denna linjes ständiga förseningar, så även idag då jag vänta i 10 minuter på en sen femma. En buss dyker upp jag stiger på. Tappar busskortet i chaförens hytt så att han måste öppna grinden och leta upp kortet framför en hånflinande pöbel. Jag som redan hade ett taskigt morgonhumör.
Väl nere inser jag att det var ettan jag åkt med. Ettan kom före femman, helt otroligt.

Väl nere på kampenhof står då självklart femman och hånflinar provocerande och läskade med en tripp på till skolan. Men ibland är jag särdeles principfast, ratade femman och gick upp i kylan med risk att komma försent till juridikprovet. Vik hädan satan!

Good job Sebastian.
SJ

JAG GÖR INTE ALLS DET HÄR FÖR ATT SLIPPA PLUGGA JURIDIK

Syndens trälar!
Jag vill med detta inlägg dels meddela att jag gör stora framsteg i mitt bilkörande då jag passerade vänerborgs kommun-skylten på egen hand! Dels vill jag också meddela att jag tycker hardcore superstar är sköna att lyssna på. Eh, pinsamt. Töntigt namn på ett wannabe metallica band som försöker låta internationella kanske ni tycker. Mycket möjligt. Men vissa låtar tycker jag passar såååå in på min upplevda situation i detta nuet. I och med att dem är svenskar kan jag lika gärna översätta deras engelska text till svenska. Som det från början naturligtvis måste varit tänkt.

Åh nej jag behöver ingen mer tripp till den kyrkogården
låt mig va
är redan sjuk och trött
är snäll
är mig
låt mig va

Mot ett sött fördärv!
jag ska hänga mig själv
jag är miserabel

Låt oss gå
ge mig ett rep
ge mig någonting som kan göra mig fri
med lite fantasi
ska jag hitta något som dödar mig

Åååh! genast mycket vackrare!
Ursprungligen: into sweet debauchery.

Sa jag att jag hade världens svåraste juridikprov imorgon? Ehe.
SJ ©

god morgon

Jag lever alltså men eftersom det aldrig kan hända nåt intressant i mitt liv som är värt att ta upp så blir mitt bloggande lidande.
Igår var det i alla fall foto för Lucia och jag ser som vanligt ut som ett miffo, kameran bara älskar mig...
Just det ja, jag sjöng och fotade istället för att plugga juridik, braa där!
Skjut mig!
/Tilda

DELAR UT LITE ÅNGEST GRATIS.

Jag känner mig så eländig i detta nuet så det är lika bra att vädra av sig här med en gång. Klockan är kvart över sju och jag är nyss hemkommen från träning och skola. Idag har jag åstakommit, en smäll på käften på boxningen, fått ett badmintonrack i pannan och bitit mig själv i samma hudflärp i kinden som jag bildade idag genom ett kraftigt missbett. Min halvbrutna handled från boxning gör sitt till denna sinnesstämning. Nu fick jag också reda på att mitt matteprov inte är förens nästa väcka och inte imorgon. Skjut mig långsamt.

COMVIQ DET SNASKET ÄR DEN ÄNDA SOM TÄNKER PÅ MIG DÅ DEM GER MIG 2000 FRIA GRATIS MMS I VECKAN FÖR ATT JAG ÄR EN SÅN HIMLA BRA KUND!

Nu ska spammas!
SJ

DANSA MED VAPEN!

"Dansa med vapen" av maskinen livar upp den annars starkt ångestbetonade söndagen för mig. Ja ni vet maskinen, det polarpris-tippade bandet som gjorde låten... va heter den.. hm. ehh.. ni vet den... ALLA SOM INTE DANSAR ÄR VÅLDTÄCKSMÄN! Döm mig inte inte.

Hur ska Sebastian disponera sina sista timmar av denna söndagen då? Studier, vänner, stilla samtal med föräldrar eller datorn? Satsar på det första men räknar med det sista. Brukar bli så hehe.
Slutligen läste jag att min kära rasistvän Poppe varit på ett "turkcafé" i Tyskland. Hon va mäkta stolt, hon vet dock inte att jag vet att hon i själva verket blev nerdrogad, fastbunden och inlåst. Något annat vore otroligt.
MOT MÅNDAG!
SJ

RSS 2.0