women's match

Jag vill till women's match I Lysekil!!
Jag vill se Claire Leroy kryssa mellan pinnarna och se en hård finalduell mellan henne och Marie Björling, och svenskan ska vinna naturligvis. Sitta med kikare på klipporna och känna spänningen och kämparglödens vind i mitt ansikte. Jag och davvabanana skulle dit idag men vädret rockar inte fett för att uttrycka så moget som möjligt.

Okej vem försöker jag lura, jag kan ZERO om segling. Fattar inte ett skit ärligt talat. Kan inte alls se tjusningen i sporten. 
Meeeeeeeeeeeeeeen, jag är där varje sommar, går till reklamtält efter reklamtält och hämtar så många reklampennor/karameller/bilfrostskrapare/keppsar som jag kan. Kryssar i 5 olika "tävla och vinn en stena line kryssning" bara för att få en ända reflex. Samtidigt som jag försöker harkla fram några intelligenta meningar om dagens segling.

Jag älskar helt enkelt jippokulturen, ty allt är ju gratis, och gratis smakar ju som ni alla vet bäst.
Men det är inte slut förän imorgon hehe, dags att att vässa armbågarna imorgon ska rensas!

Like lord Sebastian

Ica-Stig

Jag hade stor respekt till Ica-stig måste jag erkänna. Innan jag läste dagens intervju med honom i bohuslänningen det vill säga.

Kända författare, regissörer och politiker du blir lycklig av? - Stieg Larsson, MIkael Forman och Hugo Chavez.

Vafaaan hände där Ica-Stig?
Venezuelas president är förrvisso folkvald men när han hindrar oppositionen att protestera, förlänger sin egen mandatperiod, tar emot Saddams gamla partikamrater och startar ett intimt samarbete mellan de främsta utav jordens diktaturer: Vitryssland, Kuba och nordkorera då är det inte okej. Han är inte bra.
Så snälla Stig håll dig till Icabutikens kundväxel. Den här intevjun blev lite för mycket för dig. Det blev inte bra.
Sorry.



SJ

fäjl

Innan jag avsluta gårdagen med att lägga mig i energisparläge i sängen hann jag med att göra ett ödesdigert misstag. Jag glömde att dra ner persiennerna.  "herregud om han kallar det misstag.." - tänker  ni då. Men ni förstår inte vad detta innebär för mig. Låt mig förklara.
EN HYSTERISKT SJUNGANDES UNDURLAT KLOCKAN 8 PÅ MORGONEN SOM VÄGRAR INSE ATT HAN INTE ÄR DEN ÄNDE I DETTA RUMMET.

Detta är fölljden mina vänner. Gustave 5 år vägrar låta mig sova. Han skönsång betyder ungefär på undulatska : idiot dags att vakna! Jag hör det på tonläget, han är inte nådig. Jag kan hans språk. På sant alltså.
Aldrig förr var jag så sugen på att öppna buren, öppna fönstret, låta han flyga ut och se hur tuff han är egentligen är.
Korpmat säger jag bara!

Nu ska jag ut och springa är det tänkt.
CIAO
SJ


en upptäckt

Insåg nyss att jag skriver under inlägg med mitt hela namn men skriver kommentarer under mitt smeknamn. Ursäkta förvirringen gott folk!

Anna-Matilda/Tilda

fantastiskt!

Idag är jag en stolt svensk.

Något som många kanske inte vet om mig är att jag älskar att titta på sport, se men inte röra som bekant ;) Just nu pågår ett VM i min absoluta kärlekssport. Jag säger bara simVM i Rom. (återkommer till detta strax)

Simning kommer alltid att vara något speciellt för mig eftersom det var det jag gjorde förr, det var en del av mig. Jag lärde mig väl simma vid kanske 4 års ålder...när jag var 11 tävlade jag för första gången. Jag älskade verkligen att simma men det slutade att vara kul när leken blev fullt allvar vid 11-12års-åldern. I slutet krävdes det att jag skulle simma 5 gånger i veckan. Då var det inte kul längre och jag slutade. Ett halvår-år efter att jag slutat med detta så började min axel att krångla. Som ni kanske förstår är jag ibland ganska arg på mig själv att jag slutade. Tänk om jag inte hade haft mina problem då?

Jaja, tillbaka till simVM. Idag vann snart 16åriga Sara Sjöström VMguld på 100 meter fjärilsim. Uppe på detta slog hon sitt eget världsrekord som hon satt i semin dagen innan. Jag är så fruktansvärt imponerad så det är inte klokt! Jag brukar känna ett sting av avundsjuka när jag ser dessa duktiga simmare men idag var det bara ren glädje för henne.

Det låter töntigt, men när jag såg henne stå där, högst uppe på prispallen, sjungandes "du gamla du fria" så kände jag mig helt varm inom mig.

Tack för känslan Sara och Grattis!

/Anna-Matilda

Med all rätt trött!

Efter en helnatt ute, eller ja, jag kom hem halv ett i allafall, så var det bara att stå upp sju igen. Plikten kallade, LUF Göteborg kallade. Jag är en ansvarstagande ung man punkt och slut. Så ikväll blir det lugna gatan för min del med glögg och bok. Ja man kan dricka glögg på sommaren. Jag kan, jag vill, jag ska, end of discussion!

Läste nyss tipps på hur man skulle få sommarens snyggaste rygg.
Min första tanke var: kan man ha en "snygg" rygg.?
Min andra tanke var: hur ser min egen ut?
I och med att jag nästan aldrig har sett min rygg eller ens tänker på att jag har någon var jag inte sen att utforska saken närmare. Och visst jag hade en riktigt snygg-rygg. Ja de vill säga om man gillar utstickande benknotor, kraftig ryggrad och bristningsärr.
För det gör ju alla.

SJ


hurtigheten själv

Nej, det är inte Sebastian som skriver. Man skulle kunna tro det eftersom han är eye damage egen hurt-Linda, men icke!

Jag har nyss avverkat ca 1,5-2 mil på cykel...igen! Okej, jag har bara gjort det kanske 4-5 ggr men jag anser det ändå som något bra gjort.

Annars händer inget så inget att prata om.

Over and out

/Anna-Matilda

VAD VÄNTAR VI PÅ?

Nu får de vara nog! Vitrysslands folk måste befrias från dess skoningslösa diktaturregim. Idag lever ca 10 miljoner vitryssar i Europas sista klassiska diktatur. Förtryckta utan möjlighet att förändra deras knappa levnadsförhållande och göra sina stämmor hörda i världen ser jag det som min uppgift att som ett eko skallra deras rop på hjälp utöver världen. Eller ja, Uddevalla.
Inte helt otippat glider landet mer och mer politiskt till det allt annat än demokratiska Ryssland. Vilket inte förbättrar situationen...
Det är synd om Vitrysslands människor helt enkelt.

Liberala studenter har just nu en kampanj för att uppplysa det svenska folket om ett sydligt grannland vi vet mindre om än Nya Zeeland även fast Nya Zeeland ligger på andra sidan klotet. Jag hoppas på att regeringen, som jag vet läser vår blogg, hörsammar vårt krav på landets befrielse, nu när dem leder de politiska initiativet i EU.

BEFRIA VITRYSSLANDS FOLK!
Men först ska vi dricka kaffe.

Sebastian

årets på tjuvlyssnat!


 

Ett par tjejer ~18 sitter och pratar om sjukhusserien Grey's Anatomy.
Tjej 1: Men du, såg du det avsnittet då det var en kille som hade fått ett helt träd genom sig? Det var ju bara så grymt...
Tjej 2: Då fick den killen ett palmhjärta då alltså?
De skrattar gott åt hennes skämt. Plötsligt vänder sig en kille ~20 i sätet framför dem om och lägger sig i samtalet.
Kille: Jag såg det avsnittet. Och han blev ju en riktig stamkund!

Tänk om den killen suttit bakom mig, vi hade varit gifta idag! xD

(Ja, detta inlägg blev något större än vanligt;)

/Anna-Matilda


öh!?



Vem har hackat sig in och skrivit inlägg under namnet "flummie"?
Aha de va visst Romme, 25 % delägare i Eyedamage AB. Han ja. Men var vi inte fyra stycken? ;)

Idag drog jag dave, Anna och Sara ut och bada på skeppan.
Vattnet var som min chokladglass jag vräkte i mig efteråt; kallt och ruskigt Brunt. Fick påminna mig om att det INTE var bäveån jag plaska runt i.

Ikvääll blir det inte fjorden, för det blir det imorgon. Då ska jag också hjälpa Schtekegård att flytta till sin nya lägenhet!!!
MEGA! Hon är  den första utan mina närmsta vänner som jag upplever flytta ifrån hemmet till egen lägenhet.
SUPERDUPERMEGAMAXATÜBERCOOLT!

shingshongluftballong
sebbbe
ps. Jag är cool injenkligen ds.

Jag lever!

Jag är fortfarande kvar!

Som rubriken säger, jag lever än!
Nu var det ett tag sedan jag skrev sist. Men som man brukar säga - den som väntar på något gott... well, den får fortsätta vänta =)

Sommaren har varit underbar hittills, dock en del jobb som inte är lika underbart. Det första jag vill skriva är att jag och Frida firar 1år idag, och det bl.a. genom se Takida.

Mer info och bilder kommer någongång när jag orkar.
Over and out,  Flummie

Signatur okänd

SHIT HAPPENS



Sensmoral: Shit happens.

SJ

gooo morron, go morron, go morron!

Har precis kommit in från min morgonpromenad. Under denna knappa timma hann jag bli stoppad av min käre granne, Tüsken, inte mindre än 4 ggr.
Vi får hoppas att resten av dagen blir bra i alla fall.

Idag fyller min syster Emma-Sophie 26 år och detta ska firas. Jag har slagit in mitt paket otroligt ambitiöst måste jag få säga och är kanske mer stolt över inpackningen än över själva innehållet. xD
Jaja, man kan inte vara på pakettopp varje år. Förra året fick hon en winnerbäckbiljett så det får väga upp denna gång när presentidéerna kanske inte var såå underbart fantastiska.

i(=upp-och-ner-vänt utropstecken)Gracias y adios amigos! (och jag har IG i spanska :o )

/Anna-Matilda

ONT I MAGEN

Jag har ont i magen och har haft det i två dygn nu!
 De mest rimliga orsaker borde vara:
1. Jag äter för lite
2. Jag äter fel.
3 Jag har magcancer.

De två första alternativen kan vi stryka direkt, har gjort så heela min livstid utan att magen har klagat.
Det måste vara cancer alltså.
Jag har alltid haft en starkt medfödd känsla att jag kommer dö ung, och voìla! Magkänslan har aldrig fel. Förmodligen är det galoperande cancer som har gjort hela magen till en MEGA cancerböld.

Nu ska festa på fjorden som om de vore mina sista dagar. För det är det ju punkt och slut. Börjar med party med CC & LEE och sedan får de väl bli Divine base orchestra för att avsluta festdagen med Deeyay Salo.
Fest alltså.

SJ

jag lever

Kan vara konstigt att förstå med tanke på hur aktiv jag lyckats vara här på senaste veckan.

Idag bär det av till stan, ja det är stort för en Sundbo, och fikning med Lisa. Kändes som evigheter sen som vi satt och glodde ut folk på nåt av Uddevallas 1000 caféer.

Som ni förhoppningsvis har läst bär det av till Stockholm i oktober med hela eye damage! Guud vad jag längtar. Jag längtar även till den 22 aug då jag sticker till Grekland. Kort sagt längtar jag lite till skolstart och höst, även om jag starkt ogillar både skolstart och höst.

Tack för mig för nu.

/Anna-Matilda

STOCKHOLM

Så då va biljetterna hämtade! Finnemang, superduper, kalasbra, très bièn, kalla de va ni vill men gott är det!
190 spänn fram och tillbaka är inte mycket. Hoppas alla kan nu då! Jag längtar redan!!

Sj

-->Mot götet-->

Ja i väntan på avresa till stad nummer ett laddar jag med stad nummer två, med Lillis och mamma. Jag ska leta present till Daniel Persson som fyller 20 imorgon bland annat.  Funderar på att köpa plastbunkar. Det kan väl vara bra att ha som 20 åring. Allt måste inte va så jävla roligt hela tiden. Livet ska inte va roligt, som mormor säger.
Nej skämt å sido, lagerhaus kan säkert hosta upp något roligt till honom!

Ps, den underskattade fågeln i lejonkungen, Zazu,är egentligen MEGA har jag kommit på. Om simba skulle låtit Zazu prata till punkt skulle historien slutat lyckligare. Det var ju faktiskt SImba som indirekt döda sin far på grund av hans dumdristighet. SÅ var det slut på diskussionen. d.s



Det markerade är zazus visdomsord
Snart ska jag bli en mäktig kung
Som fienderna slår
-Ja, men djurens konung bruker väl ha lite mera hår?
Snart blir jag djungelns nummer ett
En kung, en stor idol
Jag tränar på min nya stil, jag ryter fram ett VRÅL
-ursäkta mig, du verkar lite ung
Vänta, snart är det jag som är kung
-Det lär dröja länge unga herrn. Det kan du tro.
Ingen säger "sluta!"
-Jo, men när jag säger att...
Ingen säger "Gör så!"
-Vad jag menar är att...
Ingen säger "Gå dit!"
Men du förstår inte...
Ingen säger "Hör på!"
-Jamen, hör på!
Fri och då bestämmer jag.
-Det kan du bara glömma!
Fri att få det jag vill ha.
-Det är visst dags vi pratar lite allvar du och jag.
Inte tror jag att en kroknäbb vet hur allt ska va'.
-Blir detta nya monarkin, då är jag inte med. Slutar tjänsten,lämnar Afrika,
det ska du nog få se.
För du är vild och galen och för ung.
Vänta,snart är det jag som är kung!
Alla tittar ditåt.
Vänder sig åt mitt håll.
Och jag är i centrum
för jag har en stor roll.
-Inte än!
Varenda kotte gammal eller ung.
I flockar eller solo,
bara sjung.
Kung Simba, ja, den snubben
blir rätt tung.
Vänta, snart är det jag som är kung!
Vänta, snart är det jag som är kung!
Vänta, snart är det jaaaaaag...som är kuung!


"Blir detta nya monarkin, då är jag inte med. Slutar tjänsten, lämnar Afrika, det ska ni nog få se.
"

SJ

when I get a good idea I must realize it immediately



EYEDAMAGE SKA PÅ PERSONALRESA  TILL KVARTERET SKATAN SHOWEN DEN 16E OKTOBER I KUNGLIGA HUVUDSTADEN.

Yes hör och häpna,jag fick denna underbara idén på cactuz när jag luncha med Anna-Matilda förut. Detta ska bli av, om jag så måste kräla ända till stockholm med mina vänner på min rygg, misshandla mig in och slutligen övernatta i en häktescell.
typ i allafall.

Jonas har dock varken sagt bu eller bä om mitt förslag. Men jag antar att han hänger på, ty detta särdeles goda anbud äro för festligt för att ratas, och därmed basta.

Om utomstående vill med är det bara att höra av sig, Jag har  nämligen utsett mig själv till denna resas kontaktperson/resebolagschef/samordningsminister/ despot/Gud.
Hoppas det är OK.

SJ


MIN DAG ÄR GJORD!

Ja som rubriken lyder så fick jag en oväntad bra start på dagen imorse. Jag vaknade, slog upp gårdagens bohuslänningen och kunde läsa vilket oerhört stort fiasko det blev för "eurocity" projektet i Ljungskile. Ni vet, alla affärer skulle ha lika mycket euro som kronor och ingen utav valutorna skulle särbehandlas. Drar snart ut på korståg för att befria ljungskileborna från eurocitydekalernas förtryck, är ni på eller? Gött!
Alla dåliga nyheter om euron (det finns många) glädjer mig. Ty euron det är djävulens verk.
Det får bli en extra sockerbit i dagens te!
Alltså 4 stycken hehe.

Sebastian.
behövs namnteckning numera?

EN DAG ATT INTE SLÅ VAD PÅ!

Gårdagen ville jag, mest för min psykiska hälsas skull, känna mig behövlig och meningsfull. Det var the mission of the day så att säga. Så jag åkte upp till min lantisbror ca en mil upp i Stenshults skogar för att börja måla min brorsons lekstuga.
Det hela arta säg väl.
Meeeeeeeeeeeeeeeeeeeen [Tony Irwinskt]
Katastrofen var ett faktum då jag idag upptäckte att mina vader hade svullnat upp och nästan fördubblat dess arial.
Mygg, klägg och knott och allt annat som kan gömma sig i skogarna gjorde ett samlat anfall mot mina blottade stackars ben och pumpa in minst 1 liter gift i vardera ben helt utan min vetskap!
Dom jävlarna.

Pappa kom nyss in och och talade om att han hade de bästa barnen i världen. Han hade päronkonjak i glaset.
Det lär väl säga allt.

Sebastian.

HOT STUFF

Hejhej!
Jag sitter barnvakt denna fredag och det känns helt okej. Min lillebror är lättpassad. 80 % av tiden har han lekt med kompisar minst, resten har han umgåtts med mig, vilket innebar supernintendospel, innan han han gick med orden "Jag lägger mig godnatt"
Och vipps så har man gjort mamma en dyrbar tjänst och man kan sova extra gott!

Ikväll har jag inventerat lite i mitt rum. Jag vet ännu inte om jag har avslöjat att jag e barnsligt förtjust i gamla ting. För det är jag. Det är någonting med gamla begangnade saker. De har liksom en själ, de har levt ett annat liv med andra människor i en annan tid. Man är bara en parentes i sakens "liv".
Ja man blir lite filosofisk en ensam fredagkväll..

På mitt antika skrivbord i mitt rum står en bronspjäs från förra sekelskiftets Tyskland. Jag köpte den för en billig penning och fick den senare värderad till över 1000 lappen. Den står alltjämt där, och när jag sätter mig där känner jag mig alltid lika välkommen. Han ger mig alltid samma välkomnade leende, som "varsegod, jag har paxat denna platsen åt dig" Jag kallar honom kärleksfullt "Tysken".

Efter detta inlägg ringer snart tanterna från psykvården efter anmälningar om en pojke med eskalerande fantasipsykoser.


Eller vänta, min mamma jobbar ju där hehe.
sebastian


KORVIKATTI

Min väska luktar korv! Fruktansvärt mycket korv!
Det känns fel att den gör det.
Inte bra att glömma korvar i väskan över natten.
Det ÄR inte bra.

/sebbe

INGEN BRYR SIG OM LILLA JAG

Hejhej jag har dötråkigt, precis lidit mig igenom en film i brist på annat. Filmen hette "Elzabeth" och handlade om den brittiska 1600-tals drottningen med samma namn. Jag borde tyckt den var bra men jag är alldeles för rastlös för filmer mitt på dagen egentligen. Uppmärkssamheten gick istället till för att försöka slå Quadrapop rekord, vilket sket sig rejäääält.

Ikväll är det tänkt att jag ska grilla korv hos Anna. Eller tänkt och tänkt, jag SKA väl det efter att fått 8 likadana sms med denna inbjudan denna morgon.

Min pappa är på Malta och min mamma jobbbar, därav rubriken, och min mage riktigt ropar ut näringsbrist!
I brist på ork försöker jag stimulera intag av mat genom att tugga på ett gummiband och googla på flintastek framför datorn.
Detta blir min död.

/sebbe

Sverige Sverige älskade vän

Nej, än och aldrig har jag blivit övernationalistisk. Rubriken är från en kentlåt och den passar bra in på vad jag ska skriva. Ja, detta inlägg blir långt, kommer att innehålla generaliseringar och troligen påhittade ord.

Igår satt jag på bussen påväg till fantastiska Torp köpcentrum. Målet med resan var att köpa en present till min syster, mission failed men det är en annan historia, och därför bar jag mig av själv, + för att ingen ville följa med mig xD, till detta paradis på jorden.
Eftersom jag åkte själv så lyssnade jag såklart på min nya drog, Podversioner av sommar i P1, och tittade på massa människor...Under en halvtimma insåg jag hur svensk en stor del av denna busslast var. Vi börjar med mig:
Jag sitter vid fönsteret långt bak i bussen, min väska hade platsen bredvid mig. Sätet framför mig var tomt, vilket också sätet bakom mig, snett bakom mig och det snett framför mig var. I sätet snett framför mig satt en invandrarkille i min ålder och bredvid honom hans väska. Jag återkommer till honom snart.
I alla fall, jag sitter omringad av en massa tomma platser när en man i ca 75års-åldern stiger på bussen. Han ser sig om, går långt bak i bussen, kollar en stund på killen och sätter sig bredvid mig! Min Svenska hjärna börjar nu gå på högvarv...För är det nåt jag vet om svenskar så är det att vi inte frivilligt sätter oss bredvid någon på bussen...Och som svensk vill man inte bli sutten bredvid utan anledning. Jag blev så sjukt obekväm! Det var jag. Nu går vi vidare till 75-åringen:

Han går alltså bak i bussen och vill tydligen sitta bredvid någon. Först kollar han åt killen och det ser ut som om han har hittat sitt offer men så slänger han en blick lite längre bak och får istället syn på en blond flicka som sitter i sin egna värld. Då vänder han tvärt och sätter sig bredvid henne istället. Dagens svensk nummer två, eller kanske mer dagens pensionär nummer ett. Detta kanske var dagens misstag för denna man...För om han sökte efter sällskap skulle han nog satt sig bredvid killen snett framför. För tjejen som han hade valt att ha som sin busskompis var inte riktigt på bussen utan som sagt i sin drömvärld.

Svensk nummer tre blir helt klart den 30åriga kvinnan som plingade för att vara heeelt säker på att bussen skulle stanna utanför Coop. Man vet ju aldrig. ;)

Den sista svensken som jag uppfattade var den underbara människan, man runt 50, som troligen var påväg hem efter att ha handlat på Willys. När jag gick förbli honom påväg bakåt i bussen ser jag några av hans inköp;
Kalles kaviar
knäckebröd
kötbullar
Är bara inte detta jätteunderbart! xD

"Vi skålar för en midsommar till
Färsk potatis och sill" ~Kent

Denna halvtimmen var kanske den underbaraste på hela min dag. Nu, ska jag börja bli ännu mer uppmärksam på folk för tänk vad man går miste om annars.

/Anna-Matilda

I SWEAR IT IS MONDAG TODAY!

Min lillebror är en smart liten herre han. Han fick nyligen en gammal sony ericsson efter att han kommit hem liiiiiiiiiite för sent, och vart liiiiiiiiiiiiiite för långt bort från min moders radar. Min mor kände ett större behov av kontroll därav detta införskaffande, han är inte mer än 8 vårar.
I vart fall så är det en sån där gammal going med häärliga polyfoniska ringsignaler från dåtiden svensktoppen, som då va ascoolt, men nu inte lika cooolt. Men han är inte dum lillebror, nej för att få riktigt musik på telefonen spelar han musik på spotify som han sedan spelar in på mobilen.
Hörde precis att han spela in "painted by numbers" av the sounds.
Nu skrev han även på msn (han är på undervåningen) Dizien dorby, som han säger betyder hejdå på polska.
han tillägger "orka chatta med dig".
Han e en cool grabb han, min lillebror.


jag hör nu att det kokar upp i köket. Min mormor kommer snart kalla på mig för att provsmaka hennes köttbullesås. En ritual för viktig för att försumma.

STAY COOL, BE COOL, OR TRY TO BE IT HOWEVER
sebbelito


En hyllning till Sebastian

Jens sökte lite på Anna Book och fick upp följande:

Gretas Bar & Nattklubb
etablerades 1997, det är ett välkänt och populärt inneställe i Göteborg, med inriktning mot en homo-, bi- och transsexuell publik.

Inriktningen på Gretas nattklubb, Matahari, är relativt svensktgay med där tillhörande musikutbud såsom schlager, disco, 70-80 tal.Och även house och R&B på andra våningen.. Helt i linje med klubbens profil, har flera gayikoner, bland andra Anna Book, Arja Saijonmaa, Baccara med flera äntrat scenen. Klubben har även ett nära samarbete med dragshowgruppen Fallen Angels. Tre gånger (2000, 2004 och 2007) har Gretas belönats med Gaygalans Göteborgspris.

Dagens grattis till Anna Book, the gayikon. xD


gårdagens klockrena!

Igår satt jag och Emma-Sophie och tittade på grannfejden (nej, det är inget att skämmas för X). Det var två skånska familjer som bråkade och när de snackade så textade tv3! Så otroligt roligt att stockholmarna, uppe i Stockholm;), känner att de är tvugna att texta det skånska språket!
Jag smsade min skånska kompis, som jag gillar trots språket ;). Han tyckte inte att det var lika komiskt.

/Anna-Matilda

Veronica Maggio




Dagens vill ha; En salutkanon. Fatta att man blir the party king när man drar med sig en stor monstersalutkanon till fest efter fest i hela stan och saluterar allt och alla. En salutkanon torde vara en god investering, sanna mina ord!

Senare idag ska jag jag, Schtenekård, Hantzy och Simon dra till Havsbaden för att se Veronica Maggio (Snyggio). Övertygad om att det kommer bli mega. Och imorgon blir det en blixtvisit till Oslo och min bror.
Så är det planerat!

STAY COOL
sebbe

Jag var bara tvungen...

Han var snäll även fast han hade en sån där piersering.
Farmor om killen med piercing som bytte deras fönster.
Han var snäll ändå.

/sebbe

Nyhetstorka i sommarsverige

Dagens cooling är helt klart H.M Konungen.
Det är bara han som lite då och då, kan leverera lite random utspel om allt och ingenting. Den här gången var det dokusåporna "big brother" och "robinson" som fick sig en ordentlig känga utav majestätet.

"Jag blir så irriterad. Dessa tv-program är fullständigt vansinnigt
obegripliga. Allt gåt ut på att den ena ska knäcka den andre. Så ska det inte vara, den starke ska hjälpa den svage i samhället"

Ord och inga visor.

Det roliga är att efter detta chockerande utspel av kungen, blir det reportage och debattartiklar i heeeeeela GT. Kungsord väger tungt än idag alltså.
Och den svenska kändiseliten med Aschberg i centrum är inte sena att kaxa emot. Jag kan riktigt se hur dem känner sig som gammaldagsa revoltledare som "vågar " säga emot en kung. Det är uppenbart att jag riktigt kan ta i deras inbillade coolhet, känslan av att stå på bariakderna med gatstenar i händerna för att försvara folkviljan. Eller ja, försvara dokusopornas och karaktärerna, farmen-Qristina, Nakenjanne och robinson-robbans rätt att existera.
Men Aschberg hinner också gardera sig emot de 70 % av sveriges folk som stödjer monarkin då han hinner få med "men egentligen beundrar jag Kungen mycket".

Helt rätt kungen, jag tycker tv-programmen ska inspireras mer av program som "seventh heaven" och andra sedelärande program. Kungen följer bara traditionerna, en kung SKA vara moralens obestridliga försvare i riket.




KEEP ON ROCKING KING!
/sebbe

sommarprat

Idag,när Emma-Sophie och jag bakade gaalet många bullar, lyssnade vi på Nour el-refai som var dagens sommarpratare i P1. Hon sa många bra och tänkvärda saker! En sak fastnade i huvudet lite mer än det andra. Hon pratade om hur hon matat hemlösa katter och de blev som hennes vänner. När hon sen skulle visa de söta katterna och dess ungar för barnen som mobbade hene i skolan, för att kanske få någon slags bekräftelse, så bokstavligen talat mosade de äckliga barnen kattungarna...Hon kunde bara se på hur de misshandlade de stackars djuren till döds.
Människor är grymma.
Det är verkligen inte okej att ge sig på människor, varken fysiskt ELLER psykiskt, men att ge sig på stackars försvarslösa djur är bara ännu vidrigare och en djurplågare kommer aldrigaldrigaldrig kunna få min respekt, någonsin.

Nour berättade även om sin "om-10-år-ska-jag-ha-gjort-detta-lista". Det är häftigt att man redan vid 16 års ålder redan vet precis vad man vill i livet och att sen vid 21 faktiskt ha kunnat avverka i princip allt på den där listan!
Jag undrar vad som skulle stått på min lista. Det enda jag vet nu är att jag vill, nej inte vill, ska resa till New York. Efter detta har jag verkligen inget mål...Jag har drömmar men inga mål. Drömmarna består till stor del av teater men det kommer stanna vid drömmar, jag är för feg (för klok?) för att uppnå de drömmarna.

Detta inlägget blev inte riktigt som jag hade planerat. Jag tänkte skriva om vänner, vilka man kan lita på, vilka som hugger, vilka man älskar...Men det känns ganska självklart vilka som kan delas in i vilka fack. Ibland är jag rätt nöjd över att jag inte litar på folk förrän jag är helt säkra på dem...och jag är mer än nöjd över vilka jag valt att lita på.<3

Nu ska jag kolla bilder från Naxos och drömma mig bort. Jag kan inte förstå att jag ska dit med en av de människor jag tycker bäst om.

/Anna-Matilda


African dreams

Jag drömde att jag och min mamma, klädda som världens hurtigaste scouter, var ute på en tropisk ö för att skydda en sällsynt panda undan tjuskyttar. De gick la sådär, pandan blev slarvsylta, men jag hann utbrista "idioter! " till mördarna, vilket jag tyckte va starkt trots allt.
Jag+Mamma= radarparet IN MY DREAMS!

Helt crazzy alltså.

Efter löpning med kvarlevorna från uddevalla badmintonklubb tittade jag på Michael Jackssons minnescermoni. Ett värdigt  och stämningsfullt program. Talarna tävlade om vem som kunde vräka ut mest fina ord om Michael på kortaste tid, Den hysteriska pastorn vann. Inget fel med det, Michael är värd credd, hans musik har betytt så oerhört mycket för så oerhört många.
Men varför kunde ingen sagt det till honom innan han dog. Killen knapra ju förfan antidepresivt  det sista och uppskattning var väl det sista han fick, men kanske det främsta han behövde efter alla motgångar,
Men jaja, de brukar väl vara så, men kongressen och hela den amerikanska artisteliten kunde väl hyllat honom då han fyllde 50 förra året?
Lät förr mig att säga, men för uppenbart för att ratas.



En utav min och Mamis fiender i skogen inatt. Typ.

/sebbo- I don't have the muscles I've my collar-bones

en fruktansvärt bra måndag!

Idag har jag och Tess bokat vår resa till Naxos, Grekland!
I januari sa mamma att jag kunde få åka och få det som födelsedagspresent...Sen dess har jag småletat och igår hittade jag det perfekta stället för mig och Tess. Hotell Blue Sky ligger på Naxos och kunde inte vara mer perfekt. Den 22/8 kl 08.10 går planet mot paradiset och jag är överlycklig!

Efter bokandet åkte jag och Tess och lämnade tillbaka Lisas fritidskort till överbruna Lisa herself. Tack för lånet <3 Efter detta beslutade Tess och jag att vandra till Snäckan för att fira vårt bokande (+ att hon skulle böja jobba 2 timmar senare på just detta ställe). Det ösregnade hela promenaden och jag har aldrig haft blötare fötter men det gjorde inget, för idag är en stor glädjedag!

När jag kom hem upptäckte jag att mina fötter hade förvandlats till övermogna russin men ingen sorg för det ;) När min syster sen kom hem gav vi oss ut och sprang för att sen ta ett dopp i det överraskande varma vattnet.

Jag vill tacka denna måndag för dess genorisitet!

/Anna-Matilda - I don't have the muscles, I've got the brain

MAANTAG

Idag ska jag sätta ribban högt. Idag ska bli en bra dag där jag ska ska uträtta saker med kvanitet och kvalitet. Det ska bli en meningsfull dag har jag bestämt mig för.
Lite utav min dag as it ought to be.
- Ska försöka komma i tid till min pappa som ska laga mat till mig.
- Ska städa.
- Ska boka grustennisplan till mig och Joakim. Inte helt lätt, han är en busybusy-man så att säga.
- Ska inhandla EN  bok på antikvariatet. INTE 3638 st.
- Vill ha ett livstecken från TurkLisa, som har vart just i Turkiet. Jag kräver det.
- Heala mig själv från min lilla förskylning samt lägga mig i tid, inte ränna i natt med andra ord.

Hoppas intressepennan har skrivit så det ryker i intresseboken!
Ha det snygggggt!

/sebbe


IT FEELS LIKE SUNDAY AND IT IS SUNDAY

Hej det är söndag, och min psykiska balans är i rubbning. Hehe. Nej jag har inga hjärnskador eller bokstavskombinationer (inbillar jag mig), men vissa dagar är jag bara mega OLYCKLIG. Sånna dagar jag självömkar mig själv och gör Gud  ansvarig för att :
min telefon cpar,
att jag tappar smörkniven
och jag luktar svett.

Att jag är olycklig alltså.
Alla är emot mig, och om någon försöker vara vänlig då försöker han/hon bara fjäska. Så är det bara, end of discussion.

Inget fattas mig, men allt saknas mig.
 Speglar min tillvaro väldigt mycket i detta nuet.  

Detta kanske ni tycker låter som ett inlägg från ett deppigt flickebarn på fjortis.se. Och det gör det också. Min mentala utveckling har  kanske inte tagit jämna steg med min kropp men det är inget konstigt med det.
Hoppas på målbrottet inom kort.

Ikväll ska jag äta chips och titta på Poirot. Och om det är ett gammalt äckligt dåligt avsnitt från 70-talet är det Guds fel också. I allafall inte mitt.

/sebastian 18 år.


Ett renande dopp för kropp och själ




Idag som många andra dagar får det bli ett dopp för att klara värmen. Sedan blir det  Lysekil, En kväll på bajskusten helt enkelt. Det gillar vi!

/sebbe

ps. ni kan kommentera vad ni skulle svarat på frågan där uppe. Vore kul att veta ds.

tillbaka i cyberspace

Denna veckan har varit underbar! Min kompis, som jag inte träffat på 3 år, kom i måndags...Har verkligen saknat honom. Varför 3 år? Ingen aning men tror att en bidragande faktor kan vara att jag i hans ögon bor i norrland xD. Han är en Lundabo med anrda ord.
Idag åkte han iaf hem igen, 4 dagar går för fort!
Martin är även min förklaring till att jag inte hjälpt Sebastian att hålla uppe denna blogg på ett tag...Har inte varit inne på internet sen han kom, prioriterade liksom inte det ;)

På tal om nåt helt annat så har jag nu ett motto (sa detta när jag fick upp en färgBurk utan mina muskler;) som jag ska försöka undertecka mina inlägg med varje gång, får la se hur det går. Idag ska jag komma ihåg det i alla fall!

/Anna-Matilda - I don't have the muscles, I've got the brain


IT FEELS LIKE SUNDAY BUT IT IS THURSDAY

Jag känner en svag ångest. Det känns som det är söndag. Jag har alltid ångest på söndagar. Lite läsning kanske hjälper.

/Eder sebastian

God-morgon




GODMORGON.

Apropå att känna sig speciell och betydelsefull. Igår bidrog jag genom att köpa yoghurt till återplantering av skog någonstans på vår jord. Självkänslan var på topp efter de vill jag lova, så sneela sneela willys kan ni inte märka alla varor med det? Jag menar hur svårt kan det egentligen vara att sätta en fucking "A small action for a greener planet-märke" på alla bananer, wienerbröd och ölkorvar i affären?
Det skulle om inte annat ökat mitt välbefinnande och min labila personlighet skulle komma i balans. Typ.

Igår var det utgång och jag är väääldigt trött. Funderar på att dö lite för att sedan återuppstå.
Whish me good luck.

STAY DELUXE
sebbe

Utgång!

Godmorgon. Bloggar från mitt rum som icke ska förväxlas med min bastu. Temperaturen ligger väl på 40 grader gissar jag på. Snart ska jag bege mig till kampenhof och överlämna mitt fritidskort till romme som ska langa det vidare. Det var längesen man kände sig såhär extremt betydelsefull.

Ikväll blir det utgång, tryckare och fantaexotic varvat med hela havet stormar. Lite som Anna Books musikvideo.
I allafall om man får tro min mor. 

Jag: Jag ska ut till trägår'n imorgon bara så du vet.
Mamma: Jaha, så du ska festa alltså?
Jag: NÄÄEE  (översarkastiskt)
Mamma: Det är bra Sebastian.  (dödssertiös)



/sebastian vem annars?

RSS 2.0